Årets konferens 2022

Årets konferens 2022

6-7 oktober hölls vår så efterlängtade konferens för alla Sveriges kommuners fritidsföreningar, klubbar och personalföreningar.

Vi var runt 50 personer som deltog i konferensen som Borås Stads Personalklubb Merkraft ordnat – och som de ordnat det!

Borås Stads Personalklubb Merkraft inledde konferensen och först ut var Textile Fashion Center’s (där konferensen hölls) centrumledare Git Guldare som berättade om anläggningen och lite av Borås och textilbranschens samband.

Resten av dagen fokuserades på erfarenhetsutbyte där samtliga deltagare delades in grupper (en från respektive förening i varje grupp) och så fick vi samtala om fyra utvalda områden:

  • Aktiviteter – vad erbjuds, vad lockar flest deltagare och hur tänker vi om framtida aktiviteter?
  • Delaktighet – vad görs för att öka delaktigheten, val av aktiviteter och deltagande vid årsmöten samt hur når man bredden (mångfald)?
  • Utvärderingar och förbättringar – hur utvärderas deltagarnas upplevelser samt hur fångar vi in förbättringsförslag?
  • Det fjärde och sista handlade om vi hade någon egen fråga som vi kom med till konferensen för att finna svar till!

KAF höll sin årsstämma och valde ny styrelse under eftermiddagen och uppmuntrar alla som vill vara med och påverka att höra av sig med sitt intresse till KAF, kontakt@kafinfo.se

På kvällen samlades alla på Orangeriet i Stadsparken och Sandra Sisters stod för den musikaliska underhållningen.

KAFs ordförande Per-Anders Löthman delade ut pris för Årets förening som i år togs hem av Motala stad – GRATTIS!
Lars Carlsson från KAF delade ut Årets logo som tillföll Smedjebackens personalförening Smeden – GRATTIS!

Per-Anders Löthman förärade sedan Lars Carlsson med nål nr. 5 sedan start 1989 (Lars har varit med sedan 1999) och nu är Lars KAF hedersmedlem.

Morgonen därpå var det konstvandring i två grupper där vi vandrade genom centrala Borås och fick veta mycket om skulpturer, målningar och annat som väckt vårt intresse redan dagen innan.
Efter det var det samling i samma lokal som dagen innan för att ta del av Kristina Palténs föreläsning/berättelse om mod och möten innan dagen avslutades med gemensam lunch.

Kristinas dragning var fängslande och det var lätt att inspireras av hennes resa genom livet. Kristina som den civilingenjör i materialfysik och ultralöpare hon är menar att ’människan är inte ett resultat av sina erfarenheter, hon är orsaken till sin framtid’.

Med de orden tackar KAF MerKraft i Borås för en välarrangerad och intressant konferens och tack alla härliga medlemsföreningars representanter som tog sig tid att delta!

Se fler bilder från Årets konferens under rubriken Bilder